Logo [Erityisjäte]
 

 

RATKAISUJA haasteelliseen jätehuoltoon

"Haasteellinen jätehuolto on meille arkipäivää. Jätä huolesi meille ja toteutamme teille sopivan ratkaisun aina vastuullisesti loppuun saakka."

07.10.2016

Erityisjäte Jäte, Vesi ja Ympäristö -messuilla

Ympäristöasiantuntijamme Annika Sormunen kertoo ohjelmapuheenvuorossaan jätteenpolttolaitosten pohjakuonien hyödyntämisestä maarakentamisessa.

Tervetuloa kuuntelemaan ja tapaamaan meitä torstaina 13.10.2016 klo 11.30-12 Tietokahvila 3:een!

Lisätietoja ja ilmainen rekisteröityminen messuille: http://jatevesiymparisto.messukeskushelsinki.fi/


22.09.2016

LHJ osti J Syrjänen Oy:n

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy on ostanut J Syrjänen Oy:n koko osakekannan. Kauppakirjat allekirjoitettiin torstaina 22.9.2016. Yrityskaupan myötä J Syrjänen Oy:n toiminta siirtyy osaksi LHJ Group konsernin kokonaisuutta. Henkilökunta siirtyy kaupan myötä LHJ Groupin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

J Syrjänen Oy:llä on pitkä kokemus jätehuollon eri osa-alueilta. Sähkö- ja elektroniikkaromu, kaapelit, rakennusjäte, metalliromu ja monet muut jätemateriaalit on kierrätetty yrityksen Forssan käsittelykeskuksessa takaisin uusioraaka-aineiksi. LHJ:n hallituksen puheenjohtajan Petri Koivulan mukaan yrityskaupan kautta saadaan erityisesti merkittäviä synergiahyötyjä sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätystoimintaan.

- Yhdessä LHJ Groupin nykyisten käsittelylinjojen kanssa pystymme tarjoamaan entistä laajemman palvelukokonaisuuden. Olemme yhdessä alan monipuolisin käsittelyoperaattori. Kaupan kautta odotamme saavamme alan markkinoilla entistä vahvemman aseman Suomessa.

Forssaan valmistui J Syrjäselle pari vuotta sitten uusi murska- ja erottelulaitos. LHJ:n toimitusjohtaja Immo Sundholmin mukaan tämä mahdollistaa jatkossa entistä tehokkaamman palvelutuotannon sekä korkeamman jalostusarvon erilaisille kierrätysmetalleille.

- Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden materiaalisisältö on muutoksessa. Metallien määrä on vähentynyt ja muovin osuus kasvanut. Markkinoille ja kierrätykseen on tulevaisuudessa tulossa aivan uudenlaisia laitteita. Haluamme kehittää omaa käsittelytoimintaa mahdollisimman hyvin kiertotalouden periaatteiden mukaisesti niin, että mahdollisimman suuri osa nyt ja tulevaisuudessa käsittelyyn tulevista laitteista saadaan takaisin materiaalikiertoon EU:n ja Suomen tavoitteiden mukaisesti. Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden lisäksi tämä kauppa mahdollistaa myös monien muiden jätemateriaalien entistä tehokkaamman kierrätyksen ja jalostusarvon kasvattamisen omissa laitoksissa ja siten toimintojen ja työpaikkojen säilymistä alueella. Tämän kaupan myötä olemme ainutlaatuinen käsittely- ja kierrätyskokonaisuus Suomessa ja Pohjoismaissa.

Yrityskauppa kasvattaa kierrätysmetallin käsittelyyn käytössä olevia resursseja ja parantaa edellytyksiä tehdä jatkokehitystyötä. J Syrjänen Oy:n yrittäjä Jari Syrjänen toteaa, että pitkään kehitetty kovalla työllä rakennettu toiminta saa hyvän uuden kodin LHJ Groupin kokonaisuudessa.

- Nykyisiä asiakkaitamme palvellaan edelleen samaan tapaan kuin tähän asti. Siirtyminen LHJ Groupin kokonaisuuteen mahdollistaa vanhoille ja uusille asiakkaille entistä laajemmat palvelut. Yrityskauppa takaa nykyisten toimintojen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi leveämmät hartiat.

LHJ Groupiin kuuluvat nyt tehdyn yrityskaupan lisäksi emoyhtiöt Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy ja tytär- ja osaomisteyritykset Suomen Erityisjäte Oy, Suomen Elektroniikkakäsittely Oy, Suomen Tietoturva Oy ja Cool-Finland Oy. Konsernin päätoimialoja ovat yhdyskuntajätehuolto, pilaantuneen maan, kiinteän vaarallisen jätteen ja jätevoimalaitoskuonien käsittely sekä erilaiset sähkö- ja elektroniikkaromun, kaapelien, metalliromun ja tietoturva-aineiston käsittelypalvelut. Yrityskokonaisuus työllistää noin 100 henkilöä ja liikevaihto tänä vuonna on noin 23 M€. Toimipisteet sijaitsevat Forssassa, Säkylässä, Espoossa ja Lahdessa. Kuonankäsittelyä tehdään tänä vuonna Ruotsissa Bodenissa ja Suomessa Ilmajoella ja Tampereella.


 
 

Suomen Erityisjäte Oy  |  Kiimassuontie 127, 30420 Forssa  |  Puhelin 0440 242 700  |  Fax (03) 424 2630  |  Sähköposti info(at)erityisjate.fi
Facebook    LinkedIn

Logo [LHJ Group]