Logo [Erityisjäte]
 

 

RATKAISUJA haasteelliseen jätehuoltoon

"Haasteellinen jätehuolto on meille arkipäivää. Jätä huolesi meille ja toteutamme teille sopivan ratkaisun aina vastuullisesti loppuun saakka."

19.08.2016

Suomen Erityisjäte Oy kiertotalouden kasvuyritysten kärkeä

Suomen Erityisjäte on saanut kunniamaininnan suomalaisille kiertotalousalan kasvuyrityksille suunnatussa kehitysohjelmassa. Se on valittu edustamaan toisena toimialansa edustajana 44 yrityksen joukosta valtakunnalliseen KasvuOpenin finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.

Yritys on johtava käsittelytoimija pilaantuneiden maiden, jätevoimalaitosten kuonien ja tuhkien ja teollisuuden erityismateriaalien käsittelyssä. Yrityksen liiketoimintajohtaja Riina Rantsin mukaan menestys kisassa perustui kahteen vahvaan osa-alueeseen.
- Käsittelyprosessimme tähtäävät mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen. Toisaalta kasvu- ja kansainvälistymispotentiaalimme nähtiin erityisen vahvoiksi.
Toiminta tukee kiertotalouden periaatteita. Haasteellisesti hyödynnettävät materiaalit, kuten jätevoimalaitosten kuonat, voidaan hyödyntää jatkossa betoni- ja sementtiteollisuuden tuotteissa sekä monipuolisesti infrarakentamisessa.

Suomen Erityisjäte on osa Loimi-Hämeen Jätehuolto konsernia LHJ Groupia. Toimitusjohtaja Immo Sundholmin mukaan yritys on kasvanut viime vuosina vahvasti ja pystynyt laajentamaan toimintaansa.
- Liikevaihto oli kaksi vuotta sitten neljä miljoonaa. Viime vuonna pääsimme jo kuuteen ja tänä vuonna ennuste on yli kymmenen miljoonaa euroa.
Voimakkaasti viime vuosina kehitettyä jätevoimalaitosten pohjakuonien käsittelyä tehdään tänä vuonna Ruotsissa Bodenissa sekä Suomessa Ilmajoella ja Tampereella. Teknologiakumppani kuonan käsittelyssä on hollantilainen maailman suurin kuonankäsittelijä Inashco.

Suomen Erityisjäte Oy työllistää 20 alan ammattilaista. Sillä on toimintaa mm. Forssassa, Espoossa, Lahdessa, Ilmajoella Tampereella ja Ruotsissa.

Lue lisää: "Kasvuyritykset tekevät kiertotaloudesta uutta bisnestä"


11.07.2016

Suomen Erityisjäte aloittaa pohjakuonan käsittelyn Pohjois-Ruotsissa

Suomen Erityisjätteen siirrettävää jätteenpolton pohjakuonan käsittelylaitteistoa kasataan parhaillaan Pohjois-Ruotsissa, Bodenissa, missä käsitellään heinä-elokuun aikana noin 20 000 tonnia pohjakuonaa.

 

Ruotsista siirrymme jälleen Ilmajoelle, Lakeuden Etapin jätehuoltokeskukseen, missä käsittelemme noin 30 000 tonnia jätteenpolton pohjakuonaa.


 
 

Suomen Erityisjäte Oy  |  Kiimassuontie 127, 30420 Forssa  |  Puhelin 0440 242 700  |  Fax (03) 424 2630  |  Sähköposti info(at)erityisjate.fi
Facebook    LinkedIn

Logo [LHJ Group]