Mikä on kiertokaveri?

Kiertokaveri on Loimi-Hämeen Jätehuollon uusi jätehakupalvelu, jonka tarkoituksena on helpottaa jätteiden lajittelua ja kierrättämistä. Palvelu toimii verkkoselain pohjalla, joten se on käytettävissä kaikilla laitteilla. Näin Kiertokaveri kulkee aina matkassa ja sen voi helposti jakaa ystäville ja perheenjäsenille. Jätteitä voi hakea sanahaulla yli tuhannen eri jätenimikkeen joukosta. Kun löydät etsimäsi jätteen, klikkaa se auki ja Kiertokaveri kertoo oikeat jätejakeet ja niiden keräyspisteet. Mahdolliset lajittelua koskevat lisähuomiot löytyvät tästä samasta osiosta.


Kartta

Uuteen hakuun on liitetty myös kartta, jonka tiedot tulevat kierrätys.info -palvelusta. Voit joko jakaa oman sijaintisi tai syöttää kenttään oman osoitteesi. Näin voit etsiä sinua lähinnä olevan kierrätyspisteen tai jäteaseman. Kartalla olevia pisteitä klikkaamalla näet, mitä jakeita kullakin pisteellä kerätään. Kiertokaverin karttanäkymässä näytetään selkeyden vuoksi vain yhden jätejakeen keräyspisteet kerrallaan. Jos haluat tutkia muita jätejakeita, klikkaa kierrätys.info -nappia ja voit vapaasti tarkastella kaikkia alueesi keräyspisteitä.

Jätehaku


Hinnasto

Toinen helpotusta tuova lisäys on haun alareunassa näkyvä pientuojien hinnasto. Kiertokaveri ilmoittaa valitsemasi jätteen perusteella siihen liittyvien jakeiden asemahinnat. Näin voit arvioida suuntaa antavaa hintaa omalle kuormallesi. Suurempia, punnittavia kuormia koskevan laajemman hinnaston näet osiosta "Hinnasto".

Hinnasto