Sisältöön »
 
 

 

Liity biojätekeräykseen  

Biojätteen keräysvelvoite on määritelty kunnan jätehuoltomääräyksissä. LHJ tarjoaa keräyspalvelun osakaskunnissaan määräysten mukaisesti (lukuunottamatta seuraavia LHJ:n osakaskuntia: Eura, Huittinen, Loimaa, Sastamala ja Säkylä). Erilliskeräys mahdollistaa biojätteen kompostoinnin ja jatkokäytön puutarhamultana tai maanparannusaineena. Samalla vältetään arvokkaiden ja hyödyntämiskelpoisten ravinteiden päätymistä jätteenpolttolaitoksiin.  

Biojätteet kerätään LHJ:n urakoitsijan jäteautolla ja ajoreiteillä. Sekajätteenkuljetukset hoituvat koko toimialueella erillisillä sopimuksilla, joten LHJ:n järjestämää biokeräystä ei ole mahdollista hoitaa samalla jäteautolla sekajätekeräyksen kanssa.

Biojätteen keräys on suunnattu jätehuoltomääräysten mukaan kiinteistöille, joilla on 5 tai useampia asuinhuoneistoja sekä kiinteistöille, joilla tuotetaan yli 20kg biojätettä viikossa. Tyypillisiä biojäteasiakkaita ovat omakotitalot, rivitalot, kerrostalot ja keskuskeittiöt. Omakotitaloissa ja vähän biojätettä tuottavissa kiinteistöissä biojätteen keräys on vapaaehtoinen. Keräyksestä kiinnostuneille omakotiasukkaille suositellaan muutaman perheen yhteistä biojäteastiaa. Biojätekeräyksen lisäksi kiinteistöillä on mahdollisuus myös kompostoida itse ruokajätteet haittaeläinsuojatussa ja lämpöeristetyssä kompostorissa.  

Biojätekeräykseen liittyminen tapahtuu liittymisilmoituksella, joka lähetetään Loimi-Hämeen Jätehuoltoon. Tilauksenmukainen biojäteastia sisältyy tyhjennysmaksuun. Lisää biojätteenkeräyksestä voit lukea Biokimpan sivuilta.


Tiesitkö, että ekologisen biojätepussin voi taitella sanomalehdestä? Kurkkaa ohjeet LHJ:n biojäteoppaasta.


Kompostointi

Jos kiinteistölläsi on kompostori elintarvikejätteille, täytä kompostointi-ilmoitus. Puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse tehdä ilmoitusta. 

Kompostoimalla tai erilliskeräämällä biojätteen biojäteastiaan voit halutessasi hakea sekajäteastiallesi pidennettyä tyhjennysväliä. Täytä lomake täällä. 

Mikäli vähintään 5 asunnon kiinteistö hankkii kompostorin, tulee asiasta tehdä ilmoitus taloyhtiön kompostointi-ilmoituksen kautta. 

Loimi-Hämeen Jätehuollon erilliskeräyksen palvelualue

Loimi-Hämeen Jätehuollon tarjoaman bio- ja tulevan pakkausjätteiden kuljetusalueen muodostaa Suomen Ympäristökeskuksen ylläpitämän yhdyskuntarakenteen seurantajärjestelmän (YKR) mukaiset taajama-alueet. Lisäksi biojätteen keräilyssä jätteenkuljetusalue kaikille asuinkiinteistöille on:

Keräilyalue näkyy kartassa punaisella värillä. Voit tarkastaa oman kiinteistösi kuulumisen kunnan kuljetusalueeseen kartan osoitehakutoiminnolla. Haun jälkeen zoomaa karttaa hieman kauemmaksi nähdäksesi kuuluuko kiinteistösi punaiseen alueeseen. Kartta on rasteripohjainen. Yksittäistä kadunpätkää ei ole lähtökohtaisesti tarkoitus eriyttää keräilyalueesta, jos rajalle osuu vielä yksi tai useampi kiinteistö. Tällöin rajan lähelle osuvat kiinteistöt kuuluvat myös osaksi kunnan kuljetusaluetta. Tarkempi aluerajaus on tulossa Loimi-Hämeen Jätehuollon kotisivuille myöhemmin.

Muilla alueilla kiinteistö voidaan liittää kunnan jätteenkuljetusalueeseen tapauskohtaisesti. Tiedustele liittymismahdollisuutta kunnan jätteenkuljetukseen Loimi-Hämeen Jätehuollon asiakaspalvelusta. 
 

Hinnasto

Jätemaksut määrätään kiinteistön biojäteastian koon ja mallin, astian sijainnin ja noutokertojen mukaan. Astiat voivat olla pyörällisiä tai nosturityhjennettäviä. Jätemaksu peritään, vaikka biojäteastia/-t tai osa niistä olisivat noudettaessa tyhjiä 

Biojätteen jätemaksut sisältävät biojäteastian pesun kahdesti vuodessa. Mikäli biojäteastia sisältää oleellisessa määrin muuta kuin kompostoituvaa jätettä, peritään jätemaksu korotettuna 100 %:lla 

Jätemaksua ei peritä, jos keräysastia (keräilyväline) on Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n tai urakoitsijan toimesta jäänyt tyhjentämättä. Laiminlyönniksi ei katsota, jos keräilyväline on täytetty liian painavaksi, on rikkinäinen tai kulkutie kiinteistöllä on ollut ajokelvoton. Kiinteistön haltijan on ilmoitettava tyhjennyksen laiminlyönnistä Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:lle.  

Jätemaksu sisältävät biojätteen kuljetuksen, keräysastian (pyörälliset astiat), käsittelyn ja alv:n 24 %. Biojätemaksut laskutetaan kolmen kuukauden välein maalis-, kesä-, syys- ja joulukuussa.   

Jäteautolla tyhjennettävien jäteastioiden jätemaksut kultakin säännölliseltä noutokerralta löytyvät seuraavasta taulukosta. Hinnat eivät koske seuraavia LHJ:n osakaskuntia: Eura, Huittinen, Loimaa, Sastamala ja Säkylä. 

keräilyvälinejätemaksusäkin asennus / astia
jätesäkki (maatuva)5,95 €
140 l jäteastia6,94 €2,11 €
240 l jäteastia9,36 €2,23 €
140 l tuulettuva jäteastia8,18 €
240 l tuulettuva jäteastia10,60 €
360 l jäteastia10,42 €
600 l jäteastia13,80 €
Syväkeräysastia 0,5 m352,33 €
Syväkeräysastia 0,8 m357,78 €16,99 €
Syväkeräysastia 1 m360,39 €
Syväkeräysastia 1,3 m362,99 €21,33 €
astian siirto kiinteistöllä yli 10 m0,93 €
painava astia, paino yli 60 kg, lisämaksu5,95 €
ylimääräinen nouto11,53 €

Keräilyvälineissä käytettäviä biohajoavia säkkejä on myytävänä Kiimassuon jätekeskuksessa seuraavilla hinnoilla (sis. alv 24 %):  

140 l säkki23,00 € / 20 kpl rulla
240 l säkki26,00 € / 20 kpl rulla
8 l paperinen biopussi8,00 € / 80 kpl nippu

Jäteastioiden myyntihinnat LHJ:n keräysalueen ulkopuolelle ovat seuraavat (sis. alv 24 %):

140 l jäteastia50,00 €
240 l jäteastia55,00 €
600 l jäteastia200,00 €
140 l ilmastoitu biojäteastia89,00 €
140 l ilmastoitu biojäteastia biohyllyllä99,00 €
240 l ilmastoitu biojäteastia99,00 €
240 l ilmastoitu biojäteastia biohyllyllä109,00 €
Jubilo -teline paperiselle biopussille4,00 €


 

Täytä lomake keräykseen liittymiseksi

Alla oleva lomake on suunnattu taloyhtiöille ja kuntien kiinteistöille.

Omakotitalot: Jos olet kiinnostunut LHJ:n tuulettuvasta biojäteastiasta Bio Selectistä tai keräämisestä yhdessä naapurin kanssa, täytä liittymislomake täältä.

 

Asiakastiedot
Kiinteistötiedot

Kohteen tyyppi
 
 
 
 
 
 

Biojätekeräyksen tiedot

Kiinteistö hankkii itse keräilyyn soveltuvan jätehuoltomääräysten mukaisen ruskean pyörällisen 140 tai 240 litran jäteastian. LHJ myy ja toimittaa myös biojäteastioita (ks. hintatiedot hinnastosivulta).

Astian koko
 
 
 
 
 
 

Suojasäkin asentaminen
 
 


Onko kohteessa lukittu jätekatos?
 
 

Pyörällisten biojäteastioiden normaali tyhjennysväli on kerran viikossa. Talviaikana loka-huhtikuussa tyhjennys on mahdollista tehdä kahden viikon välein. Syväkeräysastioiden tyhjennysväli on kahden viikon välein. Talviaikaan syväkeräysastioiden tyhjennys on mahdollista tehdä neljän viikon välein.

Haluamme talviajan tyhjennyksen
 
 
 
 Vahvistamme ilmoituksenne antamiinne yhteystietoihin. Haluan, että minuun otetaan yhteyttä:
 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Lisätietoja  

Neuvonta:

neuvonta@lhj.fi , puh. 03 424 2619

Ajojärjestely:

Aleksi Säteri, logistiikka-asiantuntija
aleksi.sateri@lhj.fi
040 636 1218

Tommi Syrjänen, kuljetusesimies 
tommi.syrjanen@lhj.fi  
0440 242 674

Mirva Naatula, logistiikkapäällikkö
mirva.naatula@lhj.fi
0440 242 639  

Laskutus:

Sofia Ågren, toimistosihteeri
sofia.agren@lhj.fi  
040 595 2905 

laskutus@lhj.fi 

 

 

Kiertokaveri

Kiertokaveri jätehakuun on kerätty erilaisia arjen esineitä ja asioita. Haku tarjoaa vaihtoehdoksi kaikki jätteet, joiden nimessä on sama sana.

 

 

 

Aukioloajat

Kiimassuon jätekeskus | 7-187-18

Hallavaaran jätekeskus | 10-188-16

Akaan jäteasema | 10-1810-18

Huittisten jäteasema | suljettusuljettu

Loimaan jäteasema | 8-168-12

Punkalaitumen jäteasema | 12-18suljettu

Sastamalan jäteasema | 11-1811-18

Someron jäteasema | suljettu8-14

Urjalan jäteasema | 10-18suljettu

 
 
login Synergia Foxy