Sisältöön »

Kiimassuontie 127, 30420 Forssa

0440 242 700

 
 
 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

Ajankohtaista

Koronavirus (päivitetty 8.4.): Toimintaohjeita asukkaalle sekä jätehuollon työ- ja toimintakyvyn turvaaminen

03. kesäkuuta 2020

Koronavirus (päivitetty 8.4.): Toimintaohjeita asukkaalle sekä jätehuollon työ- ja toimintakyvyn turvaaminen


Tärkeitä tietoja asukkaalle:

 • LHJ:n jäteasemat palvelevat normaalisti aukioloaikojen mukaisesti
 • LHJ:n toimisto Kiimassuon jätekeskuksessa on suljettu toistaiseksi henkilöasioinneilta. Asiakaspalvelu ja neuvonta ovat tavoitettavissa normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla
 • Ethän asioi asemillamme sairaana!
 • Pärinä-noutopalvelu on keskeytetty toistaiseksi (päivitetty 8.4.)
 • Seuraa ohjeistusta ja palveluiden saatavuustilannetta verkko-osoitteessa: www.lhj.fi. Päivitämme verkkosivulle tietoa mm. mahdollisista jäteasemien tilapäisestä sulkemisesta, uusista lajitteluohjeista sekä LHJ Group-konsernin erikoispalveluiden poikkeustilanteista.
 • Jätteenkuljetuksen osalta neuvomme asukkaita olemaan yhteydessä suoraan omaan jätteenkuljetusyritykseen


Näin asioit asemillamme:

 • Toivomme, että kotitaloudet siirtäisivät jäteasemilla asiointia myöhäisemmäksi, mikäli se on mahdollista (päivitetty 27.3.)
 • Olemme peruneet tapahtumamme mm. Ekotekotempauksen ja Risupäivät toukokuun loppuun asti (päivitetty 1.4.)
 • Suosittelemme käyttämään jäteasemilla ensisijaisesti korttimaksua käteisen sijaan (päivitetty 18.3.)
 • Asioidessa asemilla toivomme asiakkaiden noudattavan turvaväliä sekä asioivan yksikerrallaan maksupisteellä

 

Näin toimit kotona:

 • Nenäliinat ja lautasliinat voi lajitella biojätteisiin (päivitetty 20.3.)
 • Sairastuneiden jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla. Täyttynyt roskapussi suljetaan tiiviisti ja viedään sekajäteastiaan. Sairastuneiden roskakorit pitää tyhjentää päivittäin.
 • Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä sekajäteastiaan.
 • Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.
 • Sekajätettä syntyy vähemmän, kun pakkausmateriaalit lajitellaan tehokkaasti ja pakataan tiiviisti. Jätteitä ei pidä jättää miehittämättömille jätteen vastaanottopaikoille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.


Tiedote

Työ- ja toimintakyvyn turvaaminen jätehuollossa tärkeää

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy on varautunut turvaamaan yhdyskuntajätehuollon palvelut Koronavirustilanteen aikana. Yhtiö noudattaa valtakunnallisesti yhteisiä Suomen Kiertovoiman ja Työterveyslaitoksen ohjeita. Tilanteen kehittymistä seurataan ja toimintaa korjataan tilanteen mukaisesti.

Henkilökunnan ja jätteenkuljettajien terveys on meille erityisen tärkeää, jotta palveluita voidaan ylläpitää normaalilla tasolla. Samalla huolehdimme myös alueen asukkaiden turvallisuudesta. Kaikki jäteasemat pidetään lähtökohtaisesti auki, jotta jätteen vastaanottotoimintaa voidaan jatkaa normaalisti, kertoo toimitusjohtaja Immo Sundholm.

- Olennaista meille on varmistaa yhdyskuntajätteen vastaanotto- ja käsittelytoimintojen jatkuvuus sekä palvelut kotitalouksille. Samalla varautumisella pystymme varmistamaan LHJ Group konsernin palveluiden tuottamisen yritysasiakkaillemme sekä tuottajayhteisöille.

Työturvallisuuden takaaminen LHJ:n, sen yhteistyökumppaneiden sekä kuljetusyritysten henkilökunnan osalta on palvelujen turvaamisessa ensisijaisen tärkeää. Tässä tarvitsemme jokaisen kuntalaisen vastuullista toimintaa.

- Toivomme, että asiakkaat huomioisivat terveydenhuollon viranomaisten ohjeet virustartuntojen ehkäisemisessä asioidessaan jäteasemilla. Toivomme, että kotitaloudet siirtäisivät asiointia myöhäisemmäksi, mikäli se on mahdollista.

LHJ antaa verkkosivuillaan lajitteluohjeita kotitalouden jätteiden lajittelussa tilanteissa, joissa tartunta on tapahtunut tai sitä on syytä epäillä.

Jätehuollon asiakaspalvelu ja neuvonta ovat tavoitettavissa normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla. LHJ:n toimisto on toistaiseksi suljettu henkilöasioinneilta. Myös kaikki neuvontakäynnit on keskeytetty.


 

Lue uusin asiakaslehtemme >>