Sisältöön »

Kiimassuontie 127, 30420 Forssa

0440 242 700

 
 
 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

Ajankohtaista

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy ja Satakierto Oy selvittävät yhdistymistä

06. toukokuuta 2015

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy ja Satakierto Oy selvittävät yhdistymistä


Kaksi kunnallista jätehuoltoyhtiötä Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy ja Satakierto Oy ovat käynnistäneet selvitystyön yhdistymisestä. Tavoitteena on vahvistaa kummankin yrityksen ja niiden omistajien toimintaedellytyksiä jätehuollon muuttuvassa ja entisestään kiristyvässä toimintakentässä jatkossa. Yhdistymisellä uskotaan saavutettavan merkittäviä synergiaetuja isompien jätemäärien, resurssien ja osaamisten sekä jo aikaansaatujen pitkän aikajänteen jätteen hyödyntämisratkaisujen mahdollisimman tehokkaan hyödyntämisen kautta. Näiden myötä voidaan tuottaa kuntalaisten jätehuollon palvelut entistä kattavammin, tehokkaammin ja edullisemmalla hinnalla.

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy on vuonna 1995 perustettu, 13 kunnan omistama ja noin 110.000 asukkaan alueen jätehuoltoa hoitava yhtiö (Forssan, Loimaan, Akaan, Sastamalan ja Someron seudut). Yhtiön liikevaihto on noin 8,5 M€. Vastaavasti Satakierto Oy on neljän kunnan ja noin 30.000 asukkaan alueen jätehuoltoa hoitava yhtiö (Eura, Huittinen, Säkylä ja Köyliö), jonka liikevaihto on noin 2,5 M€. Henkilöstöä LHJ:ssa on 41 henkilöä ja Satakierrossa 8 henkilöä. Fuusio ei vaikuta henkilöstön asemaan. Yhtiöiden päätoimipaikat sijaitsevat LHJ:n osalta Forssan Kiimassuolla ja Satakierto Oy:n osalta Köyliön Hallavaarassa. Kummankin yhtiön alueella palvelut kuntalaisille tulevat jatkumaan ennallaan.

Yhdistymisessä Satakierto Oy sulautuu suunnatun osakeannin kautta Loimi-Hämeen Jätehuoltoon. Aikataulullisesti yhdistymisprosessin arvellaan kestävän vuoden loppuun. Tavoitteena on, että uusi yhtiö voisi aloittaa toimintansa vuoden 2016 alusta. Yhdistymisen myötä Satakierron omistajakunnat tulevat mukaan Loimi-Hämeen Jätehuollon uusiksi omistajiksi ja myös yhtiön hallitukseen. Yhdistymisen myötä tulee perustettavaksi myös uusi yhteinen Jätelautakunta, joka tulee aloittamaan toimintansa samaan aikaan, kun uusi yhtiö aloittaa toimintansa.


 


Lue uusin asiakaslehtemme >>