Sisältöön »

Kiimassuontie 127, 30420 Forssa

0440 242 700

 
 
 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

Ajankohtaista

LHJ Group rikkoi ennätyksiä vuonna 2020

25. toukokuuta 2021

LHJ Group rikkoi ennätyksiä vuonna 2020


Vuonna 2020 tuli kuluneeksi 25 vuotta Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n perustamisesta. Yhtiö on kehittynyt vuosien varrella kuntien yhdyskuntajätteen käsittelytoimijasta merkittäväksi ja monialaiseksi jätehuollon kiertotalouskonserniksi. Viime vuodet ovat olleet voimakasta kasvun aikaa. Vuonna 2020 LHJ konsernin yritykset pystyivät haasteellisesta koronavuodesta huolimatta tekemään taloudellisesti toimintahistoriansa parhaan liikevaihdon ja tuloksen.

 LHJ Groupin liikevaihto ja muut tuotot nousivat uuteen ennätykseen, ollen noin 32 miljoonaa euroa. Siitä emoyhtiö Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n osuus oli noin 13 miljoonaa euroa. Koko konsernin liiketoiminnan tulos oli noin 5,6 miljoonaa euroa. Emoyhtiö LHJ:n liiketoiminnan tulos oli puolestaan noin 1,9 miljoonaa euroa. Molemmat olivat uusia ennätyksiä, toteaa toimitusjohtaja Immo Sundholm.

 -  Perusyhtiömme LHJ:n osalta toimintaan vaikutti koronavuonna erityisesti lisääntynyt palveluiden käyttö omistajakunnissa. Jätemäärät kasvoivat lähes kaikkien muiden paitsi rakennusjätteen osalta. Aloitimme myös heinäkuun alusta yhdyskuntajätteen toimitukset Westenergy Oy:n jätevoimalaitokseen omistajan ominaisuudessa, joka alensi merkittävästi käsittelyn kustannuksia.

 Hyötykäyttöaste nousee ja käsittelyhinnat laskevat

 LHJ:n jätteiden hyötykäyttö oli vuonna 2020 viidettä vuotta peräkkäin lähes sata prosenttia. Yhdyskuntajätteiden sijoittaminen kaatopaikoille loppui vuoden 2015 jälkeen. Sen jälkeen lähes kaikki jätteet on pystytty kierrättämään tai hyödyntämään energiana. Tämä kiertotaloutta tukeva kehitys näkyi Sundholmin mukaan omistajakunnille ja asukkaille myös jo käsittelyhintojen laskuna.

 - Alensimme ensimmäistä kertaa yhdyskuntajätteen porttimaksua vuoden 2020 alusta. Osakkuus Westenergy Oy:ssä mahdollisti alemmat kustannukset ja mahdollistaa käsittelyhintojen alentamisen myös jatkossa. Tämän vuoden alusta pystyimme laskemaan hintoja jo toisena vuonna peräkkäin. Käsittelyhintojen alennukset tulisi näkyä jatkossa myös kotitalouksien jäteastioiden tyhjennysmaksuissa, toteaa Sundholm.

 LHJ Group konserni kasvaa ja laajentuu

 LHJ Group konsernin tytäryrityksistä Suomen Erityisjäte Oy:llä oli myös ennätysvuosi. Yritys avasi uuden käsittelyalueen Poriin sekä aloitti jätevoimalaitoskuonien käsittelyn Liettuassa. Alueellinen laajentuminen jatkuu seuraavaksi Pirkanmaalla, kertoo Sundholm.

 - Konserniyrityksiin kuuluva Tarasten Kiertotalousalue Oy on kehittänyt Tampereen kupeessa olevaa uutta kiertotalousaluetta voimakkaasti. Alue sijaitsee hyvällä paikalla Suomen toiseksi suurimman talousalueen välittömässä läheisyydessä. Alueelle tulee lähiaikoina sijoittumaan myös Suomen Erityisjäte Oy:n toimintoja.

 Muista tytäryhtiöistä Suomen Materiaalikierrätyksellä oli myönteinen kasvun vuosi. Cool-Finland Oy:n toiminta jatkui vakaana. Ainoastaan Suomen Tietoturva Oy:n toiminta kärsi enemmän koronapandemian aiheuttamasta tilanteesta.

 Kasvavan ja menestyvän toiminnan hyödyt siirtyvät myös emoyhtiön omistajille ja kuntalaisille, kertoo Sundholm.

 - Tytäryritysten menestys ja jaetut osingot mahdollistavat vahvan ja kustannustehokkaan perusjätehuollon toiminnan. LHJ Groupin kiertotaloustoiminnan kehittäminen lisää uusia palveluja kuntalaisten lisäksi myös alueen kunnille ja yrityksille. Kokonaisuuden kasvun myötä myös konsernin henkilömäärä on kasvanut noin 110 henkilöön, jonka lisäksi paljon asioita ostetaan palveluna toimialueelta.

 LHJ Group ei päässyt virallisesti juhlimaan 25 vuotista taivaltaan asiakkaiden ja muiden tärkeiden sidosryhmien kanssa. Vuosi eteni koronan vuoksi monin tavoin suunnitelmista poiketen, kertoo Sundholm.

 - Kehitys oli kuitenkin myönteistä ja koetun kasvuloikan lisäksi toteutimme digiloikan, kun suuri osa toimistohenkilökunnasta siirtyi etätyöhön, kertoo Sundholm. Korona ei myöskään ole aiheuttanut palveluihimme katkoksia, vaan olemme pystyneet tilanteesta huolimatta tuottamaan palvelut normaalisti.


 


Lue uusin asiakaslehtemme >>