Sisältöön »

Kiimassuontie 127, 30420 Forssa

0440 242 700

 
 
 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

Ajankohtaista

Toimitusjohtaja Immo Sundholm 60 vuotta

14. syyskuuta 2021

Toimitusjohtaja Immo Sundholm 60 vuotta


Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:tä ja LHJ Groupia sen toiminnan alusta lähtien luotsannut Immo Sundholm täyttää 14.9.2021 60 vuotta.

 Sundholm on toiminut Forssaan 26.10.1995 perustetun ja nykyään 16 kunnan omistaman jätehuoltoyhtiön toimitusjohtajana. Matka on ollut mielenkiintoinen ja vaiherikas, kertoo Sundholm.

- Vuosiin on mahtunut siirtyminen 90-luvun puolivälin yli 1 100 kaatopaikan lähtötilanteesta nykyaikaiseen moderniin kiertotalouden aikakauteen. Meille rakennettiin vuonna 1996 Suomen ensimmäinen EU-vaatimusten mukaisesti rakennettu kaatopaikka, joka on nyttemmin suljettu, kun sinne ei sijoiteta enää mitään. Nykyisellään kierrätettävät yhdyskuntajätteet palautetaan tehokkaasti uudelleen materiaalikiertoon ja kierrätyskelvottomat yhdyskuntajätteet käsitellään modernissa jätevoimalaitoksessa, jossa tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä. Sieltä syntyvät kuonat ja tuhkatkin hyödynnetään tehokkaasti rakennemateriaaleina oman yrityksemme Suomen Erityisjäte Oy:n toimesta. 

Kuntien jätehuollon lisäksi LHJ Group on tullut tunnetuksi erityisesti toimintamallistaan, jossa yhdessä yksityisen sektorin toimijoiden kanssa on aloitettu uudenlaisten kierrätysratkaisujen tarjoaminen haasteellisen jätehuollon materiaaleille Suomessa. Vuosien varrella perusyhtiön yhteyteen on muodostunut kuuden yrityksen muodostama LHJ Group konserni, jonka liikevaihto kasvoi vuonna 2020 yhteensä noin 32 miljoonaan euroon. Nykyään LHJ Group toimii laajasti myös muualla. Sillä on käsittelyalueet Forssassa, Porissa ja Kangasalla. Tytäryritys Suomen Erityisjäte on käsitellyt kuonia Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Liettuassa. Vanhoja jääkaappeja on tuotu aika ajoin käsittelyyn Virosta.

Forssan seudulta kotoisin oleva Sundholm on tyytyväinen konsernin hyvään kehittymiseen vuosien varrella.

- Itselleni on ollut erityisen tärkeää kierrätyksen kehittämisen ja ilmastonmuutoksen vastaisen työskentelyn lisäksi uusien työpaikkojen luominen ja taloudellisen toimeliaisuuden edistäminen omalla kotiseudulla.

Tämä ei ole kuitenkaan ollut Sundholmin mukaan yhden miehen show, vaan tulokset ovat syntyneet yhdessä hienon ja osaavan henkilökunnan, erinomaisten kumppanien sekä yhtiön omistajien ja hallituksen välisenä yhteistyönä.

- Yhdessä ME olemme enemmän kuin osiemme summa.

Immo Sundholmilla on vielä työvuosia edessä ja työsarkaa jäljellä. Tarkoitus on edelleen jatkaa aktiivista kehitystyötä. Toivottavasti pääsemme taas pian kertomaan sidosryhmillemme uusista avauksista kiertotalouden saralla, päättää Sundholm.


 


Lue uusin asiakaslehtemme >>