Sisältöön »

Kiimassuontie 127, 30420 Forssa

0440 242 700

 
 
 

Sähkö-  ja  Metalliromut

Sähkö-  ja  Metalliromut

 

Sähkö- ja elektroniikkaromun ja metallien kierrätystä

Käytössämme on huippuosaamista edustava järeä murska- ja erottelulaitos, jonka avulla pystymme käsittelemään tehokkaasti erilaisia sähkö- ja elektroniikkaromuja, metalliromua ja jalostamaan erilaiset metallipitoiset erät puhtaammiksi ja nostamaan näin niiden arvoa. Käsittelemme tavallisen sähkölaiteromun lisäksi myös teollisuudessa syntyvää sähkö- ja elektroniikkajätettä. Edistyksellisellä murskaus- ja erotteluteknologialla saamme korkeamman jalostusarvon kaikelle kierrätettävälle materiaalille. Yhteistyökumppaneiden avulla voimme ulottaa palveluitamme eri puolille Suomea. Sähkölaitteideen kierrätykseen liittyvät ratkaisut tarjotaan LHJ Groupin yhtiöiden Suomen Materiaalikierrätys Oy:n ja Cool-Finland Oy:n kautta.

Kylmälaitteiden kierrätys

Kylmälaitteiden käsittelyyn erikoistunut yritys LHJ Groupissa on Cool-Finland Oy. Yritys on on johtava kylmälaitteiden kierrättäjä Suomessa. Edistyksellisen teknologian avulla voimme ottaa talteen kaikki ilmastolle vahingolliset ja ilmaston lämpenemistä aiehuttavat kylmäaineet. Ilmastoystävällisen käsittelyn tuotantosähkö tuotetaan osittain laitoksen katolla sijaitsevassa aurinkovoimalassa. Kylmälaitteen kierrätyksessä hyötykäyttöaste on lähes 100. Saamme materiaalikiertoon pääosan laitteen sisältämistä materiaaleista, kuten kaikki metallit, laitteen kuorissa käytettävät muovit ja jäähdytysputkistossa kiertävän öljyn. Loppu voidaan hyödyntää energian tuotannossa.

 
 

Tietoturvaa SER-kierrätykseen

Sähköromun seassa on usein tietoturvakäsittelyä vaativia laitteita, joten SER-jätteiden hävittämiseen on tärkeää löytää luotettava ja vastuullinen kumppani. Älyteknologian lisääntyessä tiedon vastuullinen käsittely korostuu entisestään. Aukoton palveluketjumme varmistaa luotettavan ja turvallisen käsittelyn kaikille romutettaville ja tietoa sisältäville laitteille. Tietoturvallisiin käsittelyratkaisuihin LHJ Groupissa on erikoistunut tytäryhtiö Suomen Tietoturva Oy.

Metallit uusiokäyttöön

Järeän murska- ja erottelulaitoksen ansiosta saamme korkeamman materiaalikierrätysasteen erityisesti SER-jätteen sisältämille materiaaleille. Laitos soveltuu erinomaisesti myös metallipitoisten jäte-erien ja erilaisen metalliromun käsittelyyn. Edistyksellisellä tekniikalla ja värierottelulla pystymme ottamaan talteen esimerkiksi raudan, kuparin, alumiinin, messingin ja muovin omina jakeinaan. Erotellut metallit toimitamme eteenpäin uusioraaka-aineeksi. Tarjoamme yrityksille kokonaisvaltaisia kierrätyspalveluita tai voimme murskata ja erotella asiakkaan materiaalieriä palveluna. Metalliromun kierrätyspalvelut tarjotaan tytäryhtiön Suomen Materiaalikierrätys Oy:n kautta. 

Raportointi osana SER-kierrätystä

Tilausten, noutojen ja käsittelyn eri vaiheet tallentuvat tietojärjestelmään, josta voimme antaa asiakkaalle tarkan raportin SER-kierrätyksen eri vaiheista.

 

Ota yhteyttä:

Suomen Materiaalikierrätys Oy
Rauno Partanen
rauno.partanen@lhj.fi
050 571 8800

Cool-Finland Oy ja Suomen Tietoturva Oy
Pasi Kaskinen
pasi.kaskinen@lhj.fi
050 347 0605

 

Lue uusin asiakaslehtemme >>