Sisältöön »
 
 

Uutiset

 
Kiertokaveri apuna arjen ympäristöteoissa

07.08.2020

Kiertokaveri apuna arjen ympäristöteoissa


Kiertokaveri on Loimi-Hämeen Jätehuollon uusi sähköinen neuvontapalvelu, jonka tarkoituksena on helpottaa jätteiden lajittelua ja kierrättämistä. Se toimii verkkoselainpohjaisesti älypuhelimissa, tableteissa ja tietokoneella. Näin Kiertokaveri kulkee aina matkassa. 

Jätteitä voi hakea sanahaulla yli tuhannen eri jätenimikkeen joukosta, kertoo Arttu Hallberg Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:stä. 

- Kun löydät etsimäsi jätteen, klikkaa se auki ja Kiertokaveri kertoo oikeat jätejakeet ja niiden keräyspisteet. 

Keräyspistetiedot saadaan valtakunnallisesta kierratys.info -palvelusta. Jakamalla oman sijainnin tai kirjoittamalla hakukenttään oman osoitteen, voi hakija nähdä kätevästi lähimmät kierrätyspisteet ja jäteasemat. Samalla käyttäjä näkee tietoa, mitä eri jätteitä kuhunkin pisteeseen voi toimittaa sekä hintatietoa. 

Kiertokaveri on syntynyt osana opinnäytetyöprojektia, jota Hämeen ammattikorkeakoulussa opiskeleva Hallberg on vienyt eteenpäin kesän 2020 aikana. 

- Olen kiinnostunut kierrätysneuvonnan kehittämisestä. Kun lajittelutietoa on käytettävissä helposti ja nopeasti, asukkaiden on helpompi toimia oikein. Kiertotalous vaatii kaikkien panosta, jota tämä palvelu osaltaan edistää. 

Kiertokaveri on osa LHJ:n sähköisen asioinnin kehittämistyötä. Kiertokaverin kautta kaavaillaan saatavaksi tulevaisuudessa entistä useampia palveluita.

 

Ota kiertokaveri käyttöön: www.lhj.fi/kiertokaveri


 
 
login Synergia Foxy